Välj en sida

Att använda belöning för att få din hund att lyda är en bra väg att gå. Det finns många sätt att belöna din hund när den har gjort något bra. Att använda dig av hundkex är ett sätt. Med rätt sorts hundkex är det lättare att motivera din hund att göra det du önskar, som exempelvis att utföra en viss träning. Det finns hundkex i olika smaker och storlekar, allt för att passa just din hunds behov. Det finns till och med hundkex för hundar som är känsliga. För att alltid ha bra belöningar hemma är det en god idé att lägga upp ett lager med hundkex. Du kan med fördel beställa hundkex på nätet och då kan du passa på att beställa lite extra så att du har.

Lär hunden att belöning kommer efter prestation

Det är olika från hund till hund vilken belöning som krävs. Hundgodis är en stor del av belöningen men långt ifrån allt. Vilken belöning som är lämplig att ge din hund beror också till stor del på miljön och händelsen. Det är en bra idé att variera belöningen så att din hund lär sig att uppskatta olika former av belöning. Det viktiga när det kommer till belöningar att du gör allt i rätt ordning.

Belöna i rätt ordning

När du ska belöna din hund är det fördelaktigt att först börja med rösten. Nästa steg är att beröra hunden. Klappa hunden samtidigt som du berömmer det den har gjort. Nästa steg är att belöna med hundkex. När du börjar med rösten följt av beröring kommer hunden förstå att den med stor sannolikhet kommer få en godisbelöning.

Ge rätt belöningar

Det är viktigt att inte ge din hund en godisbelöning utan att hunden gjort en prestation. Då kan din hund börja tigga efter hundkex och andra saker och det kan bli jobbigt i längden. Fokusera istället på att belöna din hund när den går fint i koppel eller gör något annat som är bra. Det ska dock vara rätt belöningar för rätt situation.

Fokusera på det positiva hunden gör

Lägg fokus på det hunden gör bra istället för tvärtom. När du belönar hunden får den större lust att jobba med dig, vilket ökar chanserna till utveckling och få en lydig hund. Hunden får även goda möjligheter att växa som individ på ett positivt sätt när du fokuserar på de bra sakerna som den gör.

Divi