Välj en sida

Många av oss drömmer om en hund. Men innan den drömmen kan bli en verklighet, finns det många beslut som måste fattas. En av dessa är vilken hundras som är rätt för dig. Att ha en hund i staden går alldeles utmärkt. Om du bor i en lägenhet, finns det plats för en hund? Fundera på om du har bra grönområden nära dig, som till exempel en park där du kan rasta din hund. Finns det möjlighet för dig att komma hem på lunchrasten för att gå ut med din hund? Ta reda på vilka raser som är mest lämpade för att bo i en stad.

Populära hundraser i Skåne

Med hjälp av siffror från Jordbruksverket och SCB har det sammanställts en lista över populära hundraser i Skåne. dvärgpudlar är populära i södra Sverige men på första plats i Malmö ligger Jack Russel terrier. I Lund är det labrador retriever som gäller och i Helsingborg återigen Jack Russel terrier. Schäfer är på första plats i Landskrona och på första plats i Sjöbo, som är den mest hundtäta kommunen i Skåne, finns den mest populära hunden i Skåne det vill säga Jack Russel terrier. Chihuahuan är en åtråvärd hundras i Malmö men ratas fullständigt av Lundaborna som i stället tycker om raser som Cocker Spaniel.

Hundar för boende i staden

Det finns olika hundraser som har olika egenskaper beroende på hur de har blivit framavlade. Vissa raser är fågelhundar, spårhundar, vattenhundar eller vallhundar för att ta några exempel. Det finns även vissa hundar som är tänkta att fungera som sällskapshundar och de raserna är utmärkta att ha i staden såväl som på landet. Du kan till exempel köpa en Boston terrier eller en mops. Dessa är småväxta hundar som fungerar alldeles utmärkt att ha i staden. Andra raser kan vara pudel, tibetansk spaniel eller chihuahua, men gemensamt för alla raser är att de också behöver aktiveras och eventuellt gå en kurs i lydnad eller agility.

Divi