Välj en sida

Nästa faktor som behöver påverka ditt eventuella beslut om att skaffa en hund behandlar miljön. Hundar behöver få både fysisk och mental stimulans för att må bra och vara friska. Givetvis går det att skaffa hund även om man bor i lägenhet och inte har möjlighet till en stor bakgård, så länge man ser till att förse hunden med möjligheter att springa och leka utomhus varje dag. Frisk luft och motion är väsentligt för en glad vovve! Så, se till att undersöka dina åtkomligheter till eventuella promenadspår, hundparker, ängar eller öppna ytor och glöm inte att även kolla upp vilka regler som gäller för att släppa din hund på allmänna ytor och så vidare.

 

Men miljön hemma är även viktig för din blivande hunds välmående. En stökig och orolig atmosfär med höga ljud är inte passande för en hund, inte i längden. Se till att anordna sov-ytor i form av till exempel en hundkorg,pet, dog, playing, ball, colorful, lawn, jack russell terrier filt eller kudde på ett lugnt ställe. Vatten ska alltid finnas åtkomligt för din hund, likaså möjlighet att orientera sig i ditt hem. Enligt lag får du inte ha din hund i bur i hemmet, enbart om dörren på buren är helt borttagen och hunden har möjlighet att fritt springa in och ut. Se även till att luften i din bostad är bra, speciellt i det rum/område där din hund spenderar sina sömntimmar. Luften bör inte vara kvav eller fuktig och inte heller för varm eller kall. Under sommartid, se till att ha fönster öppna eller nerkylningsanordning i din bostad, speciellt om du planerar att lämna din hund ensam. Under vintern, i kallare klimat, se till att skapa en behaglig temperatur inomhus genom uppvärmning via element, värmefläktar eller kaminer.

Den mentala miljön påverkar givetvis också hundens välmående. Din hund kommer inte bara behöva mat, vatten och motion. Den kommer behöva kärlek och trygghet också. Se till att du faktiskt har tid att spendera med din hund när ni inte gör något särskilt. Slappa i soffan tillsammans, äta frukost i samma rum och kommunicera med varandra. Du kommer att bli den varelse din hund vill tjäna och lyssna på. Se till att ge den lika mycket uppmärksamhet och hängivelse tillbaka.

Divi